úterý 19. srpna 2014

Uteklo to jako voda

Poslední dny v Londýně jsem si moc užila. Přiletěli za mnou mí blízcí, takže jsem zbytek památky obíhala s nimi. Ve čtvrtek jsme navštívili Museum Madame Tussauds a Tower of London, kde jsme viděli korunovační klenoty. Znovu jsem s kluky obešla London Eye, Big Ben a Westminster Abbey.




V pátek jsem po dohodě odešla dřív ze školy, abych stihla výměnu stráží ještě před mým odletem. Protože jsme tam došli na poslední chvíli, stálo tam už několik tisíc lidí a téměř nic jsem neviděla. Tak mě přítel vysadil na ramena, abych z přehlídky něco měla a neodešla ze školy dřív zbytečně. 




Z Buckinghamského paláce jsme se rychlou chůzí vydali k lodi, která odjížděla od Big Benu do Greenwich. Cesta trvala asi hodinu, ale uteklo to rychle, pořád se bylo kam dívat. V Greenwich jsme šli do parku, odkud je překrásný výhled na Londýn a zašli si k nultému poledníku.




Večer jsem byla pozvaná na barbecue party do česko-polsko-anglické rodiny, kde bydleli kluci. Bylo moc fajn, že mi nabídli druhý den odvoz na letiště. V sobotu jsme tak v klidu opět výletovali a stihli ještě House of Parliament, St Paul Cathedral a muzeum HMS Belfast, což je válečná loď, která se zapojila do bojů za druhé světové války. A pak už hurá na letiště a domů. 

Londýn byl moc fajn zkušenost!

Žádné komentáře:

Okomentovat