pondělí 18. srpna 2014

Obyvatelé Londýna se experimentování s módou nebojí :)

Poslední dny v Londýně trávím obíháním památek a muzeí. V pondělí jsem navštívila Národní muzeum, kde jsem strávila několik hodin. Byla jsem ráda, že mohu opět vidět obrazy svého oblíbeného malíře Moneta. Druhý den jsem zamířila do Queen Elizabeth Olympic Park, kde jsem viděla obrovskou olympijskou halu a prošla se po krásném parku. Ve středu jsem zamířila opět do Kensingtonu, ale tentokrát jsem byla i vevnitř. Kensigton je překrásné místo. Měla jsem možnost prohlédnout si šaty královny Marie, modely současné královny a také modely, který byly navrženy pro Dianu. Na obrazech byly časopisy Vogue a Harper's Bazaar z roku 1950. Jedním z největších skvostů paláce je dochovaná dětská postýlka a původní postel královny Marie.





Co se týče Anglie a místních, jsem z nich příjemně překvapena. Lidé jsou tu velmi přátelští. Je velmi sympatické přicházet každý den do školy, když vás u vrátnice zdraví milý starší pán, popřeje vám hezký den a usmívá se na vás od ucha k uchu. Pánové pouští dámy si v metru sednout a nemusí to být pouze staré ženy, pustí i mladou slečnu. Je zajímavé, že muži zde mi přijdou lépe oblékané než ženy. Řekla bych, že u nás je to ve většině případů naopak. Co jsem tu viděla opravdu často, že tu místo lodiček ke kostýmku nosí dámy tenisky, ale je možné, že se v práci přezouvají.


Co mě baví, je každodenní cesta k metru. Protože tu metro nejezdí tak často, mnoho lidí vychází z domu ve stejnou chvíli a po ulici se vytvoří řada lidí jdoucí k metru. Každé ráno za sebou zabouchnu dveře a zařadím se do řady lidí. Když nasednu do metra, většina žen vytáhne líčení a začne se v metru malovat. Pravda, nač ztrácet čas, když cestují třeba tak jako já 40 min do školy. Já si většinou čtu, nebo hraji na mobilu sudoku :)


Žádné komentáře:

Okomentovat