úterý 12. září 2017

Studujte na Zélandu



 Spojte studium s nevšedním dobrodružstvím...
studujte na Novém Zélandu!

Uvažovali jste někdy o studiu angličtiny někde dále od domova, kde je nádherná příroda, přátelská atmosféra a kde byste se i v období naší zimy ohřáli? Proč nezkusit Nový Zéland, který nabízí spoustu možností vyžití! Teď je ten správný čas vyrazit!

 
Pro studium angličtiny doporučujeme školy ověřené organizací English New Zealand, která vznikla již v roce 1986 a jako jediná dodnes reprezentuje novozélandské soukromé i státní školy zaručující maximální kvalitu výuky.

Jste-li zmiňovanými milovníky tepla, doporučujeme na Zéland cestovat především v období naší zimy cca od prosince do února, kdy se místní teploty pohybují kolem 30 stupňů. Mimo studia si můžete užít také některé z oblíbených outdoorových aktivit.
Pokud Vás naopak láká spíše chladnější počasí a zimní sporty je nejlepším obdobím pro cesty naše léto, tedy hlavně období od června do srpna.

Od severního ostrova můžete očekávat větší, kosmopolitní města a celkově mírnější podnebí.
Oblíbeným místem pro studium je především Auckland. Velmi živé město s četnými plážemi obklopené krásnými horami. V samém centru můžeme doporučit školu LSI nabízející své kurzy po celém světě v ověřené kvalitě. Velmi dobrou volbou je také škola Worldwide school of English, kde máte jedinečnou příležitost potkat se i s místními studenty. Pokud plánujete cestu na delší dobu, ve škole Vám rádi pomohou s hledáním práce na částečný úvazek. Počítat můžete především s osobním přístupem a maximální podporou po dobu studia.  

 
Nedokážete si představit být dále od pláže, ale přesto máte rádi ruch velkoměsta? Není problém, kurz můžeme zajistit ve škole Unique New Zealand, která je od pláže vzdálená jen pár set metrů. Ani do centra to však nebudete mít daleko, jen cca 25 minut jízdy. Škola zajišťuje mimo jiné také rodinné kurzy a to i pro rodiny s dětmi již od 8 let. 


 Studovat dále můžete ve Wellingtonu, který je nejen hlavním, ale také významným přístavním městem. Kvalitní výuku a zázemí Vám zde jistě poskytne škola NZLC (New Zealand Language Centres).

 
V případě, že preferujete spíše menší města a rádi poznáváte místní kulturu, je Rotorua tím pravým místem pro Vás. Toto městečko je považováno za samé centrum Maorské kultury. Na své si přijdou především milovníci turistiky a horské cyklistiky. Navíc se zde můžete vykoupat v některém z termálních pramenů, bahenních jezírek nebo jen obdivovat četné gejzíry. Angličtinu si můžete vylepšit při studiu ve škole RELA (Rotorua English Language Academy). Není asi překvapením, že ve škole převládají spíše starší studenti, kteří preferují klidnější prostředí.


Místní atmosféru můžete nasát stejně dobře také v Napier s krásnou architekturou ve stylu Art Deco, městě obklopeném Pacifickým oceánem, ovčími farmami, ovocnými sady a vinicemi. Kurzy se širokou nabídkou volnočasových aktivit doporučujeme absolvovat v rodinné škole New Horizon College fungující již od roku 1988.


Jižní ostrov se vyznačuje chladnějším počasím, takže pokud chcete zažít pořádnou lyžovačku nebo jste milovníky snowboardingu, rozhodně nevynechejte Jižní Alpy s ledovci. To samé platí pro vyznavače adrenalinových sportů. Queenstown je považováno za jedno z hlavních světových měst extrémních sportů.
Možností kde studovat je hned několik. Jednou z našich nejoblíbenějších škol v Queenstown je Language Schools NZ nacházející se v samém centru města. Menší butikovou školou s velmi osobním přístupem reprezentuje škola ABC College of English. Výhodou jsou menší studijní skupiny do max. 10 studentů, čímž se výuka stává intenzivnější. Preferujete-li modernější prostředí a ubytování v rezidenci, je ideální volbou škola Southern Lakes English College, která neustále rozšiřuje ubytovací kapacity v blízkosti školy. 


Nemůžete se rozhodnout pouze pro jedno konkrétní místo? Zkuste si jich více v rámci tzv. Combo kurzu, kde můžete část pobytu strávit např. v Aucklandu, část v Napier a část v Queenstownu. Tento typ kurzu, stejně jako kurzy spojené s různorodými aktivitami včetně rugby, baristického kurzu, demi-aupair programu a dalších nabízí škola The Campbell Institute v Aucklandu ve spolupráci se školami New Horizon College v Napier a Language Schoolz NZ v Queenstownu.

Jste-li cestovatelem, který si rád nechá program organizovat, nebo si s něčím nevíte rady, využijte služeb školy a jejich bohatého organizovaného programu volnočasových aktivit.

Pro cesty do 90 dnů platí pro ČR bezvízový styk, uchvátil Vás Nový Zéland a chcete se vzdělávat dlouhodoběji? Nezapomeňte si vyřídit studijní víza. Pro pobyty od 14 týdnů je velkou výhodou možnost práce na částečný úvazek do max. 20 hod. týdně právě v rámci zmiňovaného studijního víza. V Channel Crossings Vám rádi poradíme nejen s výběrem nejvhodnějšího místa a typu kurzu, ale také s případným zajištěním víza.

Na některé ze zmiňovaných škol se můžete podívat blíže na našich webových stránkách.

Mimo batůžek si nezapomeňte sbalit kvalitní cestovní pojištění. Doporučujeme balíčky „Sbaleno“ od ERV Evropské pojišťovny, které Vám rovněž rádi zajistíme :-)


Napsala: Vendula Raitrová

Žádné komentáře:

Okomentovat