pátek 9. září 2016

Andrea Bezděková na Maltě: Ze školy rovnou na pláž

Poslední prázdninový měsíc naše jazyková agentura Channel Crossings vypravila další studentku do zahraničí, tentokrát Andreu Bezděkovou, vítězku soutěže Česká Miss 2016. Andrea si vybrala Maltu, populární destinaci, kde se chodí po výuce rovnou na pláž. A o tom, jak si užila pobyt v Chamber College spojený s intenzivní přípravou na Miss Universe, si můžete přečíst níže. 


PONDĚLÍ

První den na Maltě byl seznamovací. Poznala jsem nové spolužáky, spolubydlící na koleji a prostředí Chamber College, ideální místo pro všechny, kteří chtějí vypilovat svou angličtinu. Všechno se zde řeší za pochodu, takže se ráno vzbudíte a nemáte sebemenší tušení s jakými zážitky půjdete spát. Zjišťuji, že špagety s tuňákem jsou oblíbeným studentským jídlem, takže bylo hned jasné, co budeme s ostatními připravovat k obědu. 




moji týdenní spolužáci

ÚTERÝ 

Dneska jsme uspořádali okružní výlet podél pláže a něco tak krásného a malebného jsem již dlouho neviděla. Je pravda, že pláže nevypadají úplně tak, jak jsme zvyklí, místo oblásků nebo vyhřátého písku se leží na velkých kamenných plochách, ale jsem přesvědčena, že výhled na Vallettu tento drobný nedostatek plně kompenzuje.



STŘEDA 

Jako každý den bežím do školy, kde nás čekají tři hodiny intenzivní konverzace. Musím říct, že utíkají mnohonásobně rychleji než u nás, když si uvědomíte, že se ze školy půjde rovnou na pláž.



ze školy rovnou na pláž



ČTVRTEK

Ve čtvrtek jsme měli velmi vyčerpávající program, navštívili jsme hned dvě městečka a to konkrétně St. Julians a Mdinu.
Mdinu mnoho z vás jistě zná a ani o tom neví, jelikož se zde natáčela první sága Hry o trůny. Je to opravdu skvostné místo, takže jsem velmi vděčná, že jsem o tuto podívanou nepřišla. 



PÁTEK 

Jak už to tak bývá, když se dobře bavíte, čas vám utíká tak tisíckrát rychleji. Skoro mi trhá srdce napsat, že dnes je to poslední večer. Trošku mě uklidňuje, že většina mých nových přátel také zítra odjíždí, takže poslední čas trávíme všichni společně. Zrovna se chystáme z pláže vyrazit na nějakou dobrou večeři a večer žejmě na leaving party, kterou pořádá naše univerzita Chamber College. Bylo to tu velmi inspirující, tak snad zase nekdy, Malto! :)


leaving party a nikomu z nás se nechce domů


moji spolužáci, se kterými jsme podnikali všechny výlety

Nikdy by mě nenapadlo, že jet na "dovolenou" jako vlk samotař může být tak obohacující a inspirující. Nešlo ani o to, že bych zažila něco extrémně adrenalinového (no, jak se to vezme), ale o celou atmosféru tohoto tripu. Udělala jsem si čas jen sama na sebe a své pilování angličtiny, odpoutala se od všech povinností a užívala si ten pocit naprosté svobody. 
A já tímto velmi děkuji Channel Crossings, že s blaženým úsměvem na tváři mohu říct, že to pro mě byl jeden z největších zážitků vůbec.

Žádné komentáře:

Okomentovat