středa 3. srpna 2016

Plymouth: 2. díl

5. DEN 

Páteční den nás přivítal krátkou ranní přeháňkou, kterou během dopoledního vyučování vystřídala jasně modrá obloha. Někteří vyrazili během obědové pauzy naproti do Fish&Chips, zbytek si vystačil se sendvičem připraveným hostitelskou rodinou. Odpoledne jsme se přesunuli do společenské místnosti ve spodním patře Mayflower College, kde byla připravena Junk box challenge. Studenti se rozdělili do skupinek, jejichž úkolem bylo vytvořit co nejdelší dráhu, kterou projede kulička za co nejdelšá čas. K dispozici jim byly plastové lahve, útržky kartonu, lepenka a další "stavební materiál". Přibližně po hodině úsilí proběhlo vyhodnocení a vítězem se stala česká skupinka v čele s Matoušem, Aničkou, Ondrou a Nicole, kteří si dali opravdu záležet. Po odpolední aktivitě jsme se rozloučili a každý si šel po svém.



6. DEN

První víkendový den je vždy ve znamení celodenního výletu. Každou sobotu je sraz nedaleko od školy na parkovišti, kde už stojí přichystané autobusy. Tentokrát jsme vyrazili do měst Falmouth a Truro, která jsou od Plymouthu vzdálená asi hodinu a půl cesty. Truro nás oslnilo svou katedrálou a procházka úzkými uličkami byla kouzelná. To jsme ještě netušili, že Falmouth nás přivítá centrem, které zdobí barevné vlaječky a pohodová nálada. Už předem jsme byli upozorněni, že se zde především dobře nakupuje, ale cesta nás s Dančou zavedla rovnou k moři, kde jsme si dali oběd, stejně tak jako klučičí skupinka zašla na oběd do nedaleké restaurace. Dvě hodiny jsme procházeli městem a odjezd byl naplánován tak akorát, když se začal zvedat vítr a mírně poprchávat. Cestou zpět jsme byli unavení a většina jela rovnou domů.



7. DEN

Neděle aneb den, kdy můžeme vyspávat jak se nám zachce. Rodina každé ráno připraví velkou snídani, ptá se studentů na jejich program a případně nabízí společnou aktivitu. Naše skupinka se rozhodne buď pro nákupy, společné setkání s ostatními nebo procházení se po městě. Každý si přes den může dělat co chce, většina zůstává ve městě i na oběd.




Žádné komentáře:

Okomentovat