sobota 9. července 2016

Plymouth: 1. díl

Den č.1 

První den v Plymouthu byl náročný pro všechny z nás, jelikož jsme spali po zpožděném příletu jenom pár hodin. Všichni dojeli do Mayflower College v doprovodu svých rodin, které nám ukázaly cestu směrem do školy a vysvětlily vše potřebné, abychom se v příštích dnech lépe zorientovali.
Vyučování odstartovalo přivítání a seznamování se s ostatními a prostředím Mayflower College. První den byl hodně informativní a v druhé části vyučování se hrály, stejně jako v dalších dnech, společné hry. Následoval oběd a prohlídka okolí a centra města. Počasí vyšlo odpoledne nádherně a procházka kolem moře nás všechny okouzlila, stejně jako přístav a staré centrum města.


Den č.2

Zamračené ráno a první samostatná cesta do školy, kterou všichni zvládli na jedničku, včetně Filipa, který maličko bloudil, ale společnými silami jsme se setkali chvilku po začátku vyučování ve škole. Studenti jsou ubytovaní v pokojích s dalším studentem jiné národnosti a tak spolu často jezdí do školy a procvičují si angličtinu během konverzace. Dopoledne jsou všichni studenti ve třídách a po hodinové obědové pauze začíná další odpolední program. Tentokrát jsme šli směrem dolů k moři, kde se nachází zábavní centrum s bowlingem, který byl na programu dne. Kluci se po příchodu okamžitě rozutekli k hracím automatům a následně jsme strávili dvě hodiny hraním bowlingu. Poté už následovala cesta na Royal Parade, místo, odkud jezdí autobusy směrem domů a kde většinou končí naše odpolední výlety. Většina z naší české skupinky se šla podívat do nákupního centra Drake Circus a samostatnou cestu domů zvládli všichni s přehledem.



Den č. 3 

Už od začátku pobytu máme štěstí na počasí a podle některých studentů, kteří jsou zde již poněkolikáté, je tento týden nejteplejší, co tu zažili. Ráno se všichni setkáváme dole v místnosti, kde je možnost koupit si jídlo i pití a kde následně probíhá informační schůzka všech leaderů během toho, co probíhá výuka.
Po přestávce se ve třídách začínají psát první eseje na téma nukleární energie. Odpoledne vyrážíme do sportovního centra, takzvaného City Life Center. Honza s Markem jdou hrát s ostatními fotbal a basketbal, zbytek si vybírá badminton nebo ping-pong. Lucka volí nejlepší možnost procvičování své angličtiny se studenty jiných národností: „Když je tu možnost zlepšit si angličtinu, tak proč ji nevyužít“, dodává.  Po skončení se opět všichni vracíme na Royal Parade, kde se rozdělujeme. Část jde opět nakupovat, procházet město a nebo rovnou na večeři ke své hostitelské rodině. Starší studenti chodí po večeři běhat nebo se společně procházet po okolí.

Den č. 4 

Čtvrteční den je dlouhý – na programu je kromě vyučování a odpolední aktivity a večerní diskotéka v hotelu New Continental, který je nedaleko školy.

Odpoledne máme sraz venku na zahradě a v doprovodu učitele odcházíme do Clayart centra, kde si všichni můžeme vybrat hrnek či talíř, který si sami pomalujeme dle vlastní fantazie. Můžeme vybírat z různých odstínů barev, někteří volí složitější motivy podle předlohy, jiní se pouští do jednodušších vzorů jako jsou puntíky a pruhy. Lucka si s talířem opravdu vyhrála a pojala tvoření především jako hezkou památku na Plymouth. Hotové výrobky necháváme stranou, ještě musí projít zapékacím procesem a dostanou se k nám až za pár dní. Do té doby se na ně můžeme těšit a vymýšlet program před diskotékou. Skončili jsme dřív a tak se část rozhodla jít na pizzu do Pizza Hut, část jde nakupovat do Primarku a část směrem domů na večeři. Vše probíhá hladce až do chvíle, kdy se začne pátrat po Viktorovi, který nepřišel domů na večeři a místo toho zůstal s ostatními ve městě. Komunikace mezi studenty a hostitelskou rodinou je velice důležitá, jelikož za ně nese rodina zodpovědnost. Vše se v pořádku vyřešilo a v půl osmé už jsme se začali scházet před hotelem.  Máme rezervovaný celý sál pouze pro nás a jsou zde všichni studenti z Mayflower College, včetně leaderů a tří učitelek u vstupu, kde se kontrolují batohy, aby nikdo nevnášel na akci alkohol nebo vlastní pití, které je v sále zajištěno. Nejvíce se baví španělská skupinka, ale téměř všichni z České republiky jdou na parket a baví se společně s ostatními. V půl desáté přijíždí „náhradní rodiče“ a odvážejí si studenty zpátky domů. Tento den byl pro mnohé vyčerpávající mnohem víc, než den po příjezdu :)




Žádné komentáře:

Okomentovat